ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Q?

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΣΤΟΝ ΑΟΦΑ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;

A.

Για να γραφτεί κάποιος ως αθλητής στον ΑΟΦΑ πρέπει να μην είναι γραμμένος σε κανένα άλλο Αθλητικό Σωματείο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣκΟΕ). Ως απλό μέλος μπορεί να γραφτεί κάποιος σε περισσότερα του ενός Αθλητικά Σκοπευτικά Σωματεία, αρκεί να έχει συμπληρώσει τα 35 έτη της ηλικίας του.

Για την εγγραφή στον ΑΟΦΑ πρέπει να πληρούνται και να συμπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις που ζητούνται στα έγγραφα που υπάρχουν στο Υπομενού Δικαιολογητικά Εγγραφής στην Ενότητα ΑΡΧΕΙΑ.

Ποσό Εγγραφής: 0,00 € (Θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο 2014)

Ετήσια Συνδρομή 2015: 0,00 € (Θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο 2014)

Q?

ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΣΤΟΝ ΑΟΦΑ;

A.

Σήμερα ο ΑΟΦΑ ασχολείται κατά βάση με Σκοπευτικά Αθλήματα Ανοιχτού Πεδίου που γίνονται με Αεροβόλα Όπλα και μόνο.

Η ενσωμάτωση του ΑΟΦΑ στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣκΟΕ) έγινε εντός του έτους 2014. Αυτή η εξέλιξη είναι πιθανό στο μέλλον να φέρει και άλλα Αθλήματα Σκοποβολής εντός του ΑΟΦΑ, πάντα με Αεροβόλα Όπλα και μόνο.

Q?

ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΟΥ;

A.

Η τιμή για ένα Αεροβόλο Όπλο Αθλημάτων Σκοποβολής Ανοικτού Πεδίου ξεκινάει περίπου από τα 300,00 €. Ένα Αεροβόλο Όπλο μαζί με όλα τα περιφερειακά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για Σκοποβολή Ανοικτού Πεδίου μπορεί να ξεπεράσει εύκολα τα 750,00 €. Παρ' όλα αυτά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πολλά από τα μέλη του ΑΟΦΑ διαθέτουν δωρεάν τον εξοπλισμό τους, για την εκπαίδευση, προπόνηση ακόμη και τη συμμετοχή σε αγώνες των νέων αθλητών.

Q?

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΟΦΑ;

A.

Η Έδρα του ΑΟΦΑ βρίσκεται στο Ν. Ηράκλειο, ωστόσο ο χώρος που έχει παραχωρηθεί είναι ιδιωτικός και δεν είναι κατάλληλος για συναντήσεις μελών του ΑΟΦΑ. Με την ενσωμάτωση του ΑΟΦΑ στη δύναμη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣκΟΕ) επιδιώκουμε την εύρεση νέου χώρου για την Έδρα του Ομίλου.

Η επικοινωνία σήμερα με τον ΑΟΦΑ γίνεται στο τηλέφωνο και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που δίνονται στην Ενότητα CONTACTS.

Q?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΟΦΑ;

A.

Όπως και πολλά άλλα Σκοπευτικά Σωματεία έτσι και ο ΑΟΦΑ δε διαθέτει δικό του Σκοπευτήριο. Οι αγώνες γίνονται σε κατάλληλους σκοπευτικούς χώρους για αθλήματα Σκοποβολής Ανοιχτού Πεδίου. Με την ενσωμάτωση του ΑΟΦΑ στη δύναμη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣκΟΕ) επιδιώκουμε την εύρεση μόνιμου Σκοπευτηρίου που θα φιλοξενεί τις προπονήσεις και τους αγώνες που θα διοργανώνει ο ΑΟΦΑ.

Για τις προπονήσεις και την εκπαίδευση σήμερα των μελών του ΑΟΦΑ θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο που δίνετε στην Ενότητα CONTACTS.

Q?

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ;

A.

Για την κατοχή Αεροβόλου Όπλου ο Νόμος προβλέπει πως πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 18 έτος της ηλικίας.

Για την εκπαίδευση, προπόνηση ή ακόμη και τη συμμετοχή σε αγώνες, ένα παιδί από την ηλικία των 12 ετών συνοδευόμενο από τον γονέα του και υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου Ασφαλείας του Σκοπευτηρίου μπορεί να ασχοληθεί με τα Αθλήματα Σκοποβολής Ανοιχτού Πεδίου.

Από εκεί και πέρα έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου φαίνεται πως δεν υπάρχει άνω όριο ηλικίας. Τέτοια περίπτωση είναι και ο Βρεττανός Harding Ronald James. Ο κύριος αυτός κατέκτησε σε ηλικία 86 ετών τη 1η θέση στη κατηγορία Light Varmint με αεροβόλο όπλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2013 που έγινε στο Plzen της Τσεχίας.

Q?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ;

A.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος. Εκτός από το Αεροβόλο Όπλο είναι απαραίτητη μια σειρά αντικειμένων που είναι διαφορετικά για κάθε Άθλημα Σκοποβολής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα στο παράθυρο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ BR & FT.

Q?

ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΟΦΑ;

A.

Οι συνήθεις ημέρες και ώρες που γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες του ΑΟΦΑ είναι οι πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής.

Με την ενσωμάτωση του ΑΟΦΑ στη δύναμη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣκΟΕ) όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν. Συστήνουμε να ενημερώνεστε και να επαληθεύετε συχνά για αυτές τις πληροφορίες σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του Ομίλου ή επικοινωνώντας από την Ενότητα CONTACTS με το τηλέφωνο ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που δίνονται εκεί.